Små stora saker

Genre: Utländsk skönlitteratur
Inbunden, ISBN: 9789188447791
E-bok, ISBN:9789188447807
Antal sidor: 560
Utgivningsdag: 2018-02-14

Ruth Jefferson är barnmorska med över tjugo års erfarenhet och arbetar på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en färgad person ska ta hand om deras barn, Davis.
När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och lille Davis slutar andas. Ruth tvekar först och gör sedan allt hon kan för att rädda barnet. Men det är redan för sent.
När Brit och Turk anklagar Ruth för mord får vi följa hela den komplicerade processen genom de inblandades ögon. Ruth, som försöker skydda sin tonårsson från den mediauppståndelse som rättegången innebär. Kennedy, den vita försvarsadvokaten som inte vill blanda in ordet ras i frågan. Turk, som från barnsben formats till en vit-makt-anhängare och som lever enligt sin tro.
Jodie Picoult har aldrig tvekat inför de svåra frågorna, men det hon gör här överträffar allt. Intelligent och uppriktigt utforskar hon ras, privilegier, fördomar och rättvisa. Små stora saker ger oss tankeställare snarare än enkla svar.

#1 på New York Times Bestseller-lista

En Sunday Times Bestseller

Den viktigaste roman Jodi Picoult någonsin har skrivit. Washington Post

Ingen bok kunde ligga mer rätt i tiden än Små stora saker. Den fick mig att ta en omsorgsfull ny titt på mina egna fördomar. Metro

Mästerlig. The Independent

Öppna meny
Stäng meny